Odpiralni čas
  • clockPonedeljek 7:00 – 20:00
   Torek 7:00 – 20:00
   Sreda 7:00 – 20:00
   Četrtek 7:00 – 20:00
   Petek 7:00 – 20:00
   Sobota po predhodnem dogovoru

 

 

Kontaktne informacije
Vprašajte strokovnjaka

  user-3
  email-2
  smartphone

  KAJ JE PRP?

  PRP (ang. Platelet Rich Plasma)  je plazma bogata s trombociti. PRP je naravna in varna metoda, pridobljena iz naše lastne krvi. Odvzamemo vam epruveto venske krvi, ki se nato v posebni aparaturi centrifugira. Na ta način se loči koncentrirana krvna plazma s trombociti (krvne ploščice), od ostalih celic. Zelo pomembno pri PRP metodi je, da so epruvete kvalitetne, saj le tako lahko proizvedemo visoko koncentracijo trombocitov. Zato v našem centru uporabljamo profesionalne PRP epruvete, ki dokazano proizvedejo kvalitetno plazmo.

  V tej koncentrirani plazmi so bogati trombociti, ki vsebujejo pomembne rastne faktorje in vaše lastne matične celice. Ta se nato po dogovoru s stranko znova injicira v kožo oziroma na prizadeto mesto. (lasišče, sklepi…)

  PRP je naravna sestavina, ki povsem ustreza vašemu telesu. Ker vbrizgavamo telesu lastne snovi, ne pride do zavrnitvenih reakcij, ki se sicer lahko pojavijo pri vprizgavanju sintetičnih snovi.

  KAJ PRIČAKOVATI PRED IN PO POSTOPKU?

  V vaši koži se bodo po injiciranju plazme, odvijali popolnoma naravni in učinkoviti procesi za obnovo in pomladitev.

  KDAJ VIDIMO REZULTATE NA KOŽI?

  Cilj PRP terapije za pomlajevanje kože je izboljšati tonus in teksturo kože, zategniti kožo, zmanjšati brazgotine ter zmehčati linije in pore.Pristop je individualen in rezultati se lahko pokažejo že po 1 tednu, običajno pa se začnejo kazati 3 do 4 tedne po tretmaju in se s časom še izboljšuje.

  Običajno se priporočajo tri ponovitve v razmiku 4 do 6 tednov. Priporočamo tudi vzdrževalno terapijo vsaj enkrat letno.

  KAKO S PRP POMLAJUJEMO KOŽO?

  Trombociti so celice v krvi, ki pomagajo tkivo zaceliti in spodbujajo rast novih celic. Ko se PRP injicira na določena področja kože, deluje kot matrika, ki spodbuja vaš lasten kolagen, da raste in obnavlja tkivo ter pospešuje postopek obnove kože. Zaradi terapije s trombocitno plazmo se koža obnovi, spodbudi se nastanek in preoblikovanje kolagena, nastanejo nove kapilare, koža postane gladka, sveža, elastična in bolj napeta. Zmanjšajo se gube, brazgotine, strije in pigmentni madeži, koža postane tudi na videz bolj sveža in rožnata. Trombocitna plazma se lahko priporoča tudi kot dopolnilna terapija za hitrejše celjenje pri večjih estetskih posegih na koži in celo kot naravno sredstvo za aktivacijo rasti las pri plešavosti.

  Kako učinkovita je PRP terapija pri izpadanju las?

  PRP terapija lasišča je terapija, pri kateri se za reševanje težav z izgubo las uporablja kri, bogata s trombociti. Z injiciranjem trombocitne plazme direktno v lasišče oz. v predel razredčenih las, vnašamo sestavine, ki spodbujajo rast las. Lase se po terapiji tudi nahranijo in okrepijo. Izpadanje las je eno izmed najbolj pogostih kozmetičnih vprašanj, ki lahko prizadene moške in ženske. Postopek obsega tri osnovne korake, ki vključujejo odvzem krvi, obdelavo in injiciranje v lasišče. PRP terapija je zelo učinkovita, koristna in povsem naravna možnost obnove in spodbujanja rasti las. Izpadanje las se zaustavi že po prvi terapiji. V kombinaciji s profesionalno nego losiona Tricocure in HS naravnih tablet pa so rezultati še bogatejši.

  KOMU LAHKO PRP POMAGA?

  • Dokazano je, da PRP pomaga moškim in ženskam, predvsem tistim z androgeno alopecijo, ki je pri moškimi znana kot plešavost, pri ženskah pa vodi do tankih prosojnih las, predvsem na vrhu lasišča.
  • Plešastim moškim
  • Ženskam, ki trpijo zaradi izpadanja ali redčenja las zaradi menopavze
  • Ljudem, ki izgubljajo lase v zadnjih petih letih
  • Vsem, z brazgotinami, celulitom, gubami
  • Vsem, ki imajo na koži vidne znake staranja
  • Vsem s hiperpigmentacijami

  Naročite se na storitev

  Z izbiro storitve iz spodnjega seznama se lahko sami naročite na izbrano storitev. Izberite storitev in vpišite svoje podatke.