Odpiralni čas
 • clockPonedeljek 8:00 – 19:00
  Torek 8:00 – 19:00
  Sreda 8:00 – 19:00
  Četrtek 8:00 – 19:00
  Petek 8:00 – 19:00

 

Kontaktne informacije
Vprašajte strokovnjaka

  user-3
  email-2
  smartphone

  Glavno usmeritev predstavlja preventiva in post-rehabilitacijo, obdobje po zaključeni rehabilitaciji (fizioterapiji), ko je treba ponovno vzpostaviti ravnovesje v telesu, da se poškodba ne ponovi. Za doseganje optimalnih rezultatov uporabljamo tehnike manualne terapije in znanje s področje kineziologije. V podjetju stremimo k temu, da strankam nudimo najkakovostnejše storitve, zato se redno izobražujemo in dopolnjujemo manualne tehnike ter način vadbe.

  Zagovarjamo individualni pristop, saj je vsaka stranka poglavje zase s svojimi osebnimi težavami, ki se jim moramo 100 % posvetiti, da jih lahko učinkovito odpravimo in stranki omogočimo življenje brez omejitev.

  Velik del našega poslanstva je usmerjen k odpravljanju različnih vrst degenerativnih sprememb povezanih s hrbtenico. Le-ta je naš »glavni nosilni steber«, ki povezuje zgornji in spodnji del telesa in je velikokrat tudi razlog za druge težave za katere ne bi mislili, da so povezane s hrbtenico. V ospredju so predvsem bolečine v vratu in spodnjem delu hrbta ter zdrs medvretenčne ploščice oziroma hernija diska. Tovrstna stanja so predvsem posledica neaktivnega načina življenja ali enoličnega večurnega (sedečega) dela, ki povzročajo oslabitev mišičnih skupin trupa, ter nepravilnega dvigovanja bremen, raznih sunkov, rotacij trupa, hitrih potegov, potiskov itd.

  Zaradi velikega povpraševanje nežnejšega spola, smo našo dejavnost dopolnili z Maderoterapijo in storitvijo Vacuslim 48. Za še boljše rezultate in kompleksnejšo storitev letos v ponudbo dodajamo tudi kakovostno individualno prilagojeno dietetiko. Predstavnicam nežnejšega spola bodo letos na voljo tudi storitve nege obraza, kot so diamantni piling, kislinski piling in radiofrekvenca, ter radialna endodermna terapija.

  MANUALNA TERAPIJA

  Čeprav manualno terapijo po svetu poznajo in prakticirajo že stoletja ali celo tisočletja, je v Sloveniji še vedno dokaj neznana. Sam izraz »manualna terapija« označuje zelo širok in splošen pojem ter zajema vrsto različnih terapevtskih tehnik. Manualne tehnike so namreč vse tehnike, ki se izvajajo z rokami, saj »manus« pomeni »roka«.

  Z manualno terapijo vplivamo na živčno-mišično-skeletni sistem, kadar želimo odpraviti njegovo zmanjšano funkcijo, bolečine in poškodbe. Storitev vključuje pregled, postavitev diagnoze s prognozo, izvedbo terapije in svetovanje. Manualna terapija vključuje do podrobnosti dodelane ročne tehnike in definirana načela.

  Za odpravo neravnovesja v telesu uporabljamo pretežno nežne manipulativne tehnike, ki omogočajo vnovično vzpostavitev harmonije v telesu posameznika. Z manualno terapijo obravnavamo telo celostno in holistično in se ne omejujemo zgolj na prizadeti del telesa, saj je cilj terapije spodbujanje dolgoročnega zdravja. Gre torej za celosten terapevtski pristop, ki išče vzrok funkcionalne motnje, pri čemer pa ne obravnava samo simptomov.

  Kaj obravnavamo z manualno terapijo?

  Manualna terapija je učinkovita pri vrsti težav, med katerimi so:

  • težave s hrbtenico,

  • težave s sklepi,

  • težave z gibljivostjo,

  • težave z glavo in vratom,

  • išias, vnetje živcev,

  • športne poškodbe,

  • revma,

  • motnje prebavnega trakta,

  • migrena, glavobol,

  • nespečnost,

  • depresija, nevroza, stres.

  Manualna terapija je ena najbolj varnih terapevtskih tehnik. Pomemben del manualne terapije sta strukturalno-funkcionalni pregled in ocena statusa osebe, ki terapevtu omogočita prepoznavo stanja osebe. Na podlagi te ocene se nato terapevt odloči za nadaljnjo obravnavno z manualno terapijo ali osebo napoti k zdravniku.

   

   

  KINEZIOLOGIJA

  Beseda »kineziologija« izhaja iz grške besede »kinesis«, katere pomen je gibanje. Kineziologija je torej veda, ki proučuje telesno aktivnost ljudi in njen vpliv na vsesplošno zdravje, zmogljivost in gibalno učinkovitost posameznika, družbo in kakovost življenja. Združuje poznavanje anatomije, fiziologije, biomehanike, psihologije, sociologije, antropologije, športne medicine, andragogike …

  V našem centru si prizadevamo približati gibanje vsakemu posamezniku ne glede na starost, telesne omejitve in fizično pripravljenost. Dokazano je, da kakovostno gibanje močno vpliva na zdravje posameznika, zato sta redna in kakovostna telesna aktivnost še kako pomembni.

  Naš center ni klasični vadbeni center ali fitnes, saj pri vadbi strogo zagovarjamo individualni pristop. Naše vadbe temeljijo na metodah spiralne stabilizacije hrbtenice in so namenjene ljudem, ki imajo različne težave s hrbtenico, sklepi, slabo telesno držo, nepravilno hojo in koordinacijo. Težave so lahko posledica mišičnega nesorazmerja (preveč zakrčenih oziroma skrajšanih mišic ter preveč raztegnjenih mišic oziroma mišičnih skupin), to pa lahko privede do degenerativnih sprememb hrbtenice. Tovrstna vadba pripomore k ponovni usklajenosti in boljši funkciji mišic ter mišičnih skupin, vretenc oziroma hrbteničnih in drugih sklepov. Namen vadbe je poravnati hrbtenico v sredinsko os telesa, jo raztegniti in podaljšati navzgor ter izravnati mišične verige, ki stabilizirajo gibanje, če je to izvedeno pravilno.

  Degenerativne spremembe v medvretenčnih sklepih in diskih so lahko zgolj posledica OSLABELIH MIŠIČNIH SKUPIN. Njihovo zdravljenje vključuje tudi aktivacijo oslabelih mišičnih skupin, kar pa lahko zaradi porušene koordinacije med gibanjem in posledične neuporabe mišic predstavlja velik problem. Brez pomoči strokovnjaka namreč nismo zmožni aktivirati določene mišične skupine in se moramo te aktivacije ponovno naučiti.

  Če želimo, da spiralne mišice delujejo optimalno, moramo poskrbeti tudi za optimalno telesno držo. Na začetku sodelovanja zato vedno ocenimo telesno držo posameznika in tako dobimo širšo referenčno sliko, na podlagi katere lahko oblikujemo vadbeni program in spremljamo napredek.

  Vadba z nami lahko predstavlja pomemben del postrehabilitacije po poškodbah in nezgodah.